• Zomer sale - tot 70% korting!
  • Ontdek onze nieuwe slaapcollectie!

Groene banken

Overweeg je een bank in een unieke kleur? Denk dan aan een groene bank! Met een groen bankstel kun je namelijk alle kanten op en creëer je een fijne sfeer. Van kleine rechte banken tot uitgebreide hoekbanken, alles is mogelijk. Ook qua tinten kun je alle kanten op met een groene bank. Een lichtgroene bank geeft een natuurlijke en rustgevende sfeer, terwijl een donkergroene bank juist warmte naar de ruimte brengt. Ontdek de mogelijkheden van een groene bank bij Sanders Wonen.

Type bankstellen

Banken zijn er in allerlei vormen en opstellingen, zo ook bij de groene bank. Hierdoor is er voor iedere ruimte een passend model te vinden. Een groene bank met een rechte opstelling is in iedere woning goed te integreren. Een rechte bank neemt namelijk het minste ruimte in beslag. Wanneer je beschikt over voldoende ruimte is een groene hoekbank of groene u-bank wellicht een mogelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een hoekbank in het groen heb je keuze uit de hoek aan de linker- of rechterzijde. Vaak verschillen de hoeken namelijk in grootte, waardoor de voorkeurshoek bijvoorbeeld afhankelijk is van de looproute en positie van de tv. 

Grote en kleine groene banken

De grootte en opstelling van het bankstel is naast de inrichting in de woning ook afhankelijk van het aantal personen dat dagelijks plaatsneemt op de bank. Wanneer je alleen of met twee personen bent is een 2 of 3-zitsbank in groen voldoende. Deel je het huishouden met meerdere personen? Dan is een grote opstelling, zoals een groene 4-zitsbank prettig. Heb je een mooie bank gevonden, maar wil je deze liever in een grotere of kleinere opstelling? Ook dat is in sommige gevallen mogelijk. De banken zijn in dit geval uit te breiden met een extra zitgedeelte. Daarnaast kun je het bankstel natuurlijk ook uitbreiden met bijpassende poef of hocker.

Diverse materialen

De keuze in het type materiaal is vaak pas de laatste stap wanneer men een bank gaat kopen. Echter is het materiaal van grote invloed op de uitstraling. Daarom dient er voldoende aandacht aan besteed te worden. Een groene velvet bank zorgt bijvoorbeeld voor een chique en authentieke uitstraling, wat goed tot zijn recht komt in een modern of klassiek interieur. Een groene leren bank heeft daarentegen een stoere uitstraling wat past bij een industriële woning. In een landelijke interieurstijl komt een (licht)groene bank in stof goed tot zijn recht.

Een groen bankstel kopen bij Sanders Wonen

Is een groene bank iets voor jou? Kom dan langs bij Sanders Wonen. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan banken in het groen. Maak een afspraak in een van onze winkels, ontvang een uitgebreid advies en bekijk de producten met eigen ogen. Tijdens het adviesgesprek luisteren we graag naar jouw persoonlijke wensen en geven we vrijblijvend een passend advies. Er is namelijk meer mogelijk dan de website laat zien. Wellicht heb je vragen rondom de levertijden en het bestelproces. Wij helpen je hier graag bij.

Veelgestelde vragen

Welke kleur vloerkleed past bij een groene bank?

Een groene bank is goed te combineren met een vloerkleed in beige, grijs of andere aardetinten. Heb je al een vloerkleed waar je je groene bank op wilt aan laten sluiten? Neem dan een foto van het vloerkleed mee.

Welke kleur kussens passen bij een groene bank?

Met de kleur van de kussens kun je alle kanten op. Natuurlijk kun je kiezen voor een vergelijkbare tint voor een mooie eenheid. Ook hele andere kleuren komen goed tot hun recht in bijvoorbeeld een vintage groene woning.

Welke kleur muur past bij een groene bank?

Ook wat betreft de kleur van de muur zijn aardetinten echte aanraders! Hierdoor komt de bank goed tot zijn recht en vormt het een mooie eenheid in de ruimte. De interieuradviseurs van Sanders Wonen helpen je ook graag voor het stylen van de ruimte. Maak een afspraak voor gratis advies.

Hoe lang gaat een bankstel mee?

Bij een bankstel mag je ervan uitgaan dat deze zeker 10 jaar meegaat. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de gebruiksfrequentie en persoonlijke situatie.