• Wij zijn 2e paasdag geopend!

Eetkamertafels

Een eetkamertafel is een erg belangrijk onderdeel in ieder huishouden. Een tafel stem je geheel af op het interieur van jouw woning. Waarbij de salontafel het middelpunt van de tv-ruimte is, is de eettafel het middelpunt van de gehele woning. ‘s Avonds kom je hier met het gezin samen om heerlijk te dineren en uitgebreid te tafelen. Daarnaast is de eettafel ook de perfecte plek om spelletjes te doen, te knutselen of te lezen. Bij Sanders Wonen kies je gegarandeerd een eetkamertafel die perfect past bij jouw persoonlijke wensen en interieurstijl. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden en de voordelen van een Sanders Wonen eettafel hier!

Filter op:

per page
41-53 van in totaal 53 producten
Set Descending Direction
Page
per page
41-53 van in totaal 53 producten
Set Descending Direction
Page

Wij helpen je graag!

Kom je er niet helemaal uit welke bank het beste bij jouw interieur past? Of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Onze verkoopadviseurs helpen je graag met al jouw woonvragen! Kom langs in één van onze 12 winkels of plan hier gemakkelijk een adviesgesprek in en laat je vrijblijvend inspireren. Tot snel!

Ruim assortiment houten eettafels

Bij Sanders Wonen vind je een ruim assortiment aan houten eetkamertafels. Een houten eettafel is een echte aanrader dankzij de warme en gezellige uitstraling. Deze tafel komt niet alleen in een stoere en landelijke woning goed tot zijn recht, maar ook in een strak en verrassend interieur past de houten tafel erg goed. Een houten tafel staat garant voor een karaktervolle sfeer in iedere woning. Het voordeel van hout is dat het namelijk werkt en daardoor altijd uniek is. Daarnaast is een houten eettafel duurzaam en milieuvriendelijk. Bij Sanders Wonen heb je niet alleen een ruime keuze in houten eettafelbladen, maar ook qua poten kun je alle kanten op.

 

Ga jij voor een industriële eettafel?

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling. Een industriële eetkamertafel met stalen poten of een mat zwart blad passen hier dan ook perfect bij. De stoere elementen in industriële woning worden vaak gecombineerd met warme en natuurlijke details. Een typische industriële eettafel is dan ook een houten eetkamertafel met zwarte stalen poten. Bij Sanders Wonen vind je diverse tafels in deze stijl.

U-poot of X-poot tafel?

De kleur en stijl van een tafelpoot heeft vaak meer invloed op de uitstraling van de ruimte dan je wellicht denkt. Met een tafelpoot kun je namelijk alle kanten op en een unieke uitstraling in woning creëren. Voorheen hadden vrijwel alle tafels vier poten; op iedere hoek één. Tegenwoordig is een tafel met U-poot of X-poot razend populair. Deze tafels zien we dan ook veel terugkomen in diverse woningstijlen. Ook Sanders Wonen biedt naast de standaard tafels met vier poten een uitgebreid assortiment in X-poten en U-poten. Heb je een tafel gezien, maar wil je er liever andere poten onder? Dit is vaak mogelijk. Onze interieuradviseurs laten je graag alle mogelijkheden zien in een van onze winkels

Passend bij jouw ideale interieurstijl

Kies je voor een tafel van Sanders Wonen, dan kies je voor een tafel die volledig past bij jouw interieurstijl. Dankzij de vele mogelijkheden kun je namelijk alle kanten op qua kleuren en stijlen. Hierdoor kies je altijd de tafel die volledig aansluit bij jouw stijl. Daarnaast biedt Sanders Wonen een uitgebreide collectie aan bijpassende salontafels, bankeneetkamerstoelen en stoelen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een mooie eenheid in de ruimte te creëren.

 

 

Welke vorm en maat kies je?

De vorm van een eetkamertafel bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in je woning. Er wordt vaak gekozen voor een langwerpige tafel, aangezien deze past binnen iedere interieurstijl en relatief het minste ruimte in beslag neemt. Heb je genoeg ruimte in jouw woning en houd je van gezelligheid? Overweeg dan eens een ovale of ronde eetkamertafel. Ronde eettafels zijn uitermate geschikt om uitgebreid aan te tafelen met vrienden en familie. De ronde vorm zorgt er namelijk voor dat je iedereen aan kunt kijken, wat zorgt voor extra sfeer. Een ovalen eettafel heeft als grote voordeel dat je van de voordelen geniet van een ronde eettafel en deze toch weinig ruimte in beslag neemt. Alle vormen eetkamertafels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Ook qua hoogte zijn er diverse mogelijkheden. De ideale hoogte is namelijk afhankelijk van je huisgenoten en jouw lengte. De gemiddelde hoogte van een eettafel is tussen de 76 en 79 cm. Twijfel je nog over de vorm, de hoogte of de locatie waar de eetkamertafel het beste in jouw woning past? Een interieuradviseur geeft je hier graag advies over tijdens een afspraak in de winkel.

 

Eetkamertafel kopen bij Sanders Wonen

Wil je ook een eettafel kopen? Je kunt alvast vanuit huis inspiratie opdoen op onze website. Hier lichten we een gedeelte van onze winkelcollectie voor je uit. Wil je een uitgebreid advies en de producten in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Je kunt binnenlopen wanneer je wilt of een afspraak maken met een van onze adviseurs. Tijdens een adviesgesprek met een Sanders interieuradviseur wordt je uitgebreid persoonlijk geholpen. De adviseur kijkt mee naar jouw persoonlijke wensen en laat de uitgebreide mogelijkheden zien. Er is namelijk meer mogelijk dan je nu op de website kunt zien! Heb je de perfecte eetkamertafel gevonden? Laat deze dan thuisbezorgen wanneer het jou uitkomt.

Welke kleur eettafel kies jij?

Bepaal de sfeer van je eetruimte door de juiste kleur eetkamertafel te kiezen. 

  • Zwarte eettafel: Een zwarte eettafel voegt een vleugje elegantie en moderniteit toe en valt direct op in de woonruimte. 
  • Naturel eettafel: De naturel eettafel beschikt over de beige kleurtinten waarover de houten eettafels beschikken. Het biedt een warme en neutrale uitstraling die gemakkelijk te combineren is met diverse interieurstijlen en haalt de natuurlijke elementen van buiten naar binnen.
  • Grijze eettafel: Een grijze eettafel is een stijlvol meubelstuk voor elke eetkamer. Door het gebruik van hout en de neutrale kleur krijgt de tafel een tijdloze uitstraling. Hierdoor is het een veelzijdige optie die zowel past in moderne als klassieke inrichtingen. 
  • Bruine eettafel: Voor een warme en klassieke uitstraling is een bruine eetkamertafel een geweldige keuze. 

Welke kleur je ook kiest, de eettafel vormt het middelpunt van je eetruimte én draagt bij aan de algehele sfeer en stijl van je interieur.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede eettafel?

De kosten van een goede eettafel variëren sterk en zijn afhankelijk van factoren zoals het materiaal, het ontwerp en de merknaam. Bij Sanders Wonen kun je eettafels vinden in diverse prijsklassen, variërend van €449 tot €2299.

Waar op letten bij aankoop eettafel?

Bij het kopen van een eettafel is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je eetkamer, de gewenste capaciteit, het materiaal en de stijl die aansluit bij je interieur. Ook is het handig om te overwegen of je voorkeur uitgaat naar een ronde, vierkante of rechthoekige vorm.

Hoeveel stoelen passen er aan tafel van 3 meter?

Bij een eettafel van 3 meter kun je over het algemeen 10 tot 12 stoelen plaatsen, afhankelijk van het type stoel en de gewenste opstelling.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een eettafel?

Voor een comfortabele ruimte rondom een eettafel wordt over het algemeen aanbevolen om minimaal 70 centimeter tot 1 meter vrije ruimte te hebben. Dit is de ruimte tussen de tafelrand en de muren of andere meubelstukken.