• Zomer sale - tot 70% korting!
  • Ontdek onze nieuwe slaapcollectie!
Eetkamerstoelen die perfect matchen

Eetkamerstoelen: lastig kiezen hè?

In dit blogartikel ontdek je jouw voorkeur in eettafelstoelen door kennis te maken met verschillende materialen en passende stijlen. Kies je voor eetkamerstoelen met armleuning of wieltjes. Kiezen voor houten eetkamerstoelen, velvet stoelen of toch van (kunst)leer? En welke eetkamerstoelen passen perfect bij de eettafel? Er zijn diverse typen eetkamerstoelen waaruit je kunt kiezen in het assortiment van Sanders Wonen. Wij bieden een passende oplossing ovoor al jouw persoonlijke woonwensen.

Welke eettafelstoelen passen bij jouw woonwensen?

Eettafelstoelen zijn er in diverse vormen en uitvoeringen. De verschillen in eetkamerstoelen dragen bij aan zowel de uitstraling als het zitcomfort van de stoelen. Er zijn opties die aansluiten bij de gewenste praktische functie in combinatie met jouw persoonlijke smaak. Wil je graag persoonlijk advies? Plan dan een adviesgesprek of kom proefzitten in een van onze winkels.

Eetkamerstoelen met armleuning
Je kunt kiezen voor eettafelstoelen met armleuning om zo voldoende ondersteuning te creëren. Dit draagt bij aan het zitcomfort en heeft een royale uitstraling. Toch is het trendy om te kiezen voor een eetkamerstoel zonder armleuning, dit heeft een zwevend effect, oogt ruimtelijker en geeft een moderne uitstraling. 

Kuipstoelen
Een heerlijk zitcomfort en een steuntje in de rug. Kies voor kuipstoelen voor een mooie en comfortabele zitting. De ronde vorm van de kuipstoel is erg populair en een stijlvolle keuze. 

Eetkamerstoelen met wieltjes 
Snel verplaatsen en toch blijven zitten: een eetkamerstoel met wieltjes heeft een efficiënte functie. Toch kun je in een gezin soms beter gebruik maken van een eetkamerstoel zonder wieltjes, zodat de kinderen blijven zitten tijdens de maaltijd. 

Kies het juiste materiaal
Een eetkamerstoel moet aansluiten bij jouw woonstijl. Het materiaal van de eettafelstoelen is dus niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook bepalend voor het gewenste zitcomfort. Zo kun je kiezen voor landelijke eetkamerstoelen, gemaakt van hout bijvoorbeeld. Ook velvet eetkamerstoelen zijn trendy en passend bij een moderne interieurstijl.

Match jouw woonstijl met de perfecte keukenstoelen

De woonstijl in jouw huis bevat waarschijnlijk mooi geheel aan passende kleuren en opvallende bijpassende materialen. Laat je inspireren door de trendy woonstijlen van dit moment en combineer deze met de perfecte eetkamerstoel. Bekijk onze inspiratiepagina voor nog meer inspiratie over deze verschillende woonstijlen.

Stoer
In een stoere woonstijl wordt er gebruik gemaakt van robuuste en natuurlijk materialen. Kies bijvoorbeeld voor zwarte eetkamerstoelen met stalen poten voor een industriële sfeer. Of trendy houten eetkamerstoelen voor een landelijke uitstraling.

Stijlvol
Voor een stijlvolle uitstraling wordt er gebruik gemaakt van diepe en warme kleuren, beige of bruine eetkamerstoelen geven bijvoorbeeld een warm effect. Kies voor eetkamerstoelen met een opvallend design of een retro look.

Vertrouwd 
Een rustig interieur met lichte kleuren en subtiele materialen. Kies voor vertrouwde klassieke eetkamerstoelen, bijvoorbeeld een grijze kuipstoel uitgevoerd in velvet of een zwartlederen eettafelstoel zonder armleuning.

Modern
Strakke moderne designs en verschillende vormen. Kies voor moderne eetkamerstoelen bijvoorbeeld verschillende kleuren die ondanks het kleurverschil, een speels geheel vormen.

Nieuwe eetkamerstoelen?

Hopelijk heb jij je laten inspireren en ben je inmiddels bekend met de verschillende typen stoelen van Sanders Wonen. Je kunt alle kanten op: match de perfecte eetkamerstoelen met jouw favoriete woonstijl. Als je thuis nog meer inspiratie zoekt voor je interieurwensen, vraag dan onze digitale woongids aan. Heb je zin in een inspiratie dag buiten de deur? Bezoek dan een van onze woonwinkels en ervaar het comfort van onze eetkamerstoelen.

Veelgestelde vragen

Welke eetkamerstoelen zitten het lekkerst?

Onze collectie eetkamerstoelen beschikt over zitcomfort en luxe materialen. Sanders Wonen heeft bijvoorbeeld leren eettafelstoelen die anders ogen en voelen dan stoffen en velvet eetkamerstoelen. Alle zitvlakken van onze eetkamerstoelen hebben een aangename vulling en zorgen voor optimaal comfort.

Hoe combineer je eetstoelen?

Eetstoelen zijn te combineren op basis van jouw persoonlijke smaak. Laat je inspireren door onze digitale woongids voor meer informatie over wooninspiratie. Wanneer je een interieurstijl kiest, is het gemakkelijk bepaalde kleuren en materialen te kiezen.

Wat voor stoelen passen bij een ronde tafel?

Bij een ronde eettafel adviseren wij rekening te houden met de ruimte die de eetstoelen innemen rondom de tafel. Zo houd je bij een diameter van 120 centimeter vier eetstoelen aan. Bedenk dus voor jezelf of eetstoelen met een armleuning niet te krap worden om de tafel, kies dan voor minder eetstoelen of eetkamerstoelen zonder armleuning.

Welke stoelen matchen bij een witte tafel?

Bij een witte trendy eettafel adviseren wij te kiezen voor lichte, eenvoudige eetkamerstoelen. Denk aan eenvoudige witte eetkamerstoelen met een houten accent, of geheel houten eettafelstoelen. Ook kun je juist voor verschillende felle kleuren kiezen in niet te grove materialen.