• Nú extra veel voordeel!
  • Woonmaand bij Sanders Wonen
Hoe richt je je woonkamer in

Inspiratie om je woonkamer in te richten

Jouw ultieme leefruimte is de woonkamer. In deze ruimte gebeurt namelijk heel veel: samen eten, relaxen en thuiskomen. Sanders Wonen vindt het belangrijk een verhouding te hebben tussen een praktische, maar stijlvolle leefruimte. De ideale inrichting van de woonkamer is gebaseerd op jouw persoonlijke smaak. Sanders Wonen biedt de juiste woonkamer inspiratie en deze blog brengt je dan ook op nieuwe ideeën. Woonmeubels, maar ook specifieke woonaccessoires zoals verlichting en muurdecoratie in de woonkamer bepalen de sfeer van de ruimte. Lees snel verder!

Kleine woonkamer met veel ruimte

Zelfs als een woonruimte geen grote oppervlakte heeft, zijn er veel manieren waarop je deze toch praktisch en stijlvol kunt inrichten. Het gebruik van lichte kleuren op de wanden en vloer, zorgt al voor een optisch grotere ruimte. Door het hoog plaatsen van wanddecoratie in de woonkamer, denk aan lijsten en planken, wordt de aandacht daarop gevestigd en lijkt de ruimte nogmaals groter. De inrichting van jouw kleine woonkamer is gebaseerd op grote woonmeubels en woonaccessoires. Een modulaire bank met diverse zitelementen voorziet bijvoorbeeld van de ideale praktische indeling. Eenvoud staat overzichtelijk en ruim, door veel kleine meubels te gebruiken creëer je een tegenovergesteld effect.

Maak gebruik van je ruimte

Het kan ook zo zijn dat je juist zeeën van ruimte hebt in jouw woonkamer. Het is een kunst deze zo in te richten, dat er een mooi geheel aan meubilair en woonaccessoires ontstaat. De balans tussen een overvolle inrichting en loze ruimte is waar Sanders Wonen inspiratie voor biedt. Ook in een grote woonkamer heeft een modulaire bank een waanzinnig effect. Het gebruik van de verschillende elementen zorgt dat het perfect in de ruimte past. Door het gebruik van warme kleuren op de wand of (een deel van) het plafond, lijkt de ruimte gezelliger en minder diep. Wanddecoratie is effectief voor het opvullen van een oppervlakte. Zo kunnen grote schilderijen in de woonkamer, bijvoorbeeld boven een aparte zithoek of eettafel, een ideale oplossing zijn voor een grote woonkamer.

Woonadvies van Sanders Wonen

Wil jij gebruik maken van een vernieuwde huisstijl in jouw woonkamer? Sanders Wonen biedt jou de kennis die je nodig hebt op het gebied van de nieuwste woontrends en ontwikkelingen. Lees ook de andere blog over het inrichten van een industriele woonkamer. Onze interieuradviseur geven het juiste advies op maat wat aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Bezoek een van onze woonwinkels en bekijk ons ruime assortiment. Wij bieden een vrijblijvend voorstel en beantwoorden graag al uw vragen. Verzekerd zijn van persoonlijk advies in een van onze winkels? Maak dan een afspraak zodat je zeker weet dat een interieuradvieseur klaarstaat.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je het beste een woonkamer inrichten?

Een woonkamer is een leefruimte en een opsomming van verschillende delen. Je kunt ervoor kiezen de woonkamer op te splitsen in een eetruimte en leefruimte, ook kun je deze samenvoegen tot een geheel. De indeling van een woonkamer is gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeur. Vraag een interieuradviseur van Sanders Wonen voor passend advies wat aansluit op jouw ideale indeling.

Hoe plaats je meubels in de woonkamer?

Zorg ervoor dat de meubels niet te dicht op elkaar staan, dit geeft een ruim effect. Schuif de woonbank of eettafel een deel van de wand af om speling in een ruimte te creëren. Wissel af door niet enkel rechthoekig meubilair in te zetten, maar ook bijvoorbeeld een ovale of ronde eettafel te gebruiken.

Waar plaats je een tv in de woonkamer?

Zet je tv niet in het midden van een ruimte, maar op een plekje waar het rustig is. Zo heb je geen last van zonlicht in dit hoekje en wordt er niet langs gelopen. Plaats ook geen meubels voor de televisie. Zorg dat de kabels verdwijnen in of achter de kast, en plaats de televisie op de kast zelf. Ook kun je de televisie ophangen met een beugel. Houd ook rekening met de ideale kijkafstand en kijkhoogte. Zo is een richtlijn voor de perfecte kijkafstand 2,4 keer de schermdiagonaal van de tv in centimeters. De regel voor de ideale kijkhoogte luidt dat het bovenste derde deel van het scherm op ooghoogte hangt.

Hoe richt je een rechthoekige woonkamer in?

Een lange en vlakke woonkamer kun je een stuk gezelliger maken op verschillende manieren. Zo kun je door het inzetten van een grote televisie of een groot schilderij de aandacht vestigen op een deel van de muur. Het creëren van een aandachtspunt breekt zo het oppervlak van de ruimte. Houdt de meubels van de muur af, om loze ruimte in het midden tegen te gaan. Ook het inzetten van bijvoorbeeld een ronde salon- of eettafel zorgt voor afwisseling en speling in de ruimte.