• Zomer sale - tot 70% korting!
  • Ontdek onze nieuwe slaapcollectie!
Tips voor het aanschaffen van een bank

Een nieuwe bank uitzoeken?

Waar begin je met een nieuwe bank uitzoeken? Wij helpen je met een paar handige tips waar jij op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank. Denk hierbij aan: hoeveel zitplekken heb je nodig? Welke kleur moet je kiezen? En daarnaast is het prijskaartje natuurlijk ook altijd een goed uitgangspunt. Ben jij op zoek naar nieuwe bank inspiratie? Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe bank - daar helpen we je graag bij.

Bepaal de afmetingen

Als je een bank gaat uitzoeken, is het allereerst heel goed om te bepalen hoe groot de bank mag zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het formaat met karton op de vloer te leggen. Zo kun je precies zien tot waar er ruimte zou langs om langs de bank te lopen en hoeveel plek er nog over is voor de rest van je meubilair. Je kunt op deze manier ook spelen met verschillende opstellingen voor de bank in de woonkamer: ga je bijvoorbeeld voor één (hoek)bank of voor twee losse banken? Of misschien voor een losse bank met een relaxfauteuil? Door thuis te spelen met karton, krijg je een beter gevoel van wat goed in jouw woonkamer zou passen.

Hoeveel zitplaatsen heb je nodig?

Naast de grootte die je in jouw woonkamer beschikbaar is, is het goed om na te gaan hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Denk hierbij vooral aan dat je een bank koopt voor de lange termijn. Hoe is (of wordt) je gezinssamenstelling en heb je misschien huisdieren die je ook een plekje op de bank gunt? Ze zullen je dankbaar zijn dat je ze niet vergeet! Als je een idee hebt hoeveel zitplaatsen je precies nodig hebt, wordt het ook makkelijker om jouw droombank hierbij uit te zoeken.

Verschillende soorten zitcomfort

De ene bank is de andere niet: als je een nieuwe bank gaat uitzoeken is het belangrijk om te bepalen of je op  zoek bent naar een meer actieve zit of juist een bank zoekt om om relaxed op te loungen. Afhankelijk van jouw intentie, is het slim om voor een hardere of zachtere bank te gaan. Zitcomfort is zeer smaakgevoelig,  dus het is altijd verstandig om even te komen testen in een van onze ruime showrooms.

Welk materiaal?

Net als het zitcomfort heb je veel keuze in het materiaal van jouw toekomstige bank. Er zijn veel verschillende stoffen en lederen waaruit je kan kiezen. De keuze hangt vaak af van hoe de bank gebruikt wordt. Ook is het belangrijk om na te gaan of er kinderen of huisdieren in het spel zijn. Ook bepaalde allergieën kunnen meespelen bij het bepalen van het materiaal van jouw nieuwe bank. Onze deskundige adviseurs in de winkel kunnen je helpen bij het uitzoeken van het perfecte materiaal op basis van jouw wensen.

Waar komt de bank te staan?

Bij het uitzoeken van een boek is het goed om rekening te houden met (openslaande) deuren en verschillende looprichtingen in huis. Ook hoe je zit op de bank en waar je naar wilt kijken vanaf de bank is bepalend. Je wilt misschien wel naar de tv en de openhaard kunnen kijken, terwijl deze op een andere plek in de woonkamer staan. Zichtlijnen zijn dus goed om over na te denken. Als je weet wat voor jou het belangrijkst is, kun je hier goede keuzes over maken.

Maak je eigen moodboard

Als een-na-laatste tip adviseren we je om beelden te verzamelen van woonkamers die je aantrekkelijk en mooi vindt. Zo kom je voorbereid naar de winkel. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een interieuradvies en neem je moodboard mee. Zo weten onze adviseurs beter wat jouw smaak is en kunnen ze je het beste helpen bij het maken van de keuze voor jouw nieuwe bank.

Eerst even uitproberen?

Heb je inspiratie opgedaan voor jouw nieuwe bank? Je bent van harte welkom om deze uit te proberen in één van de winkels van Sanders Wonen. Hoe het voelt als je erop zit is ten slotte misschien wel het allerbelangrijkste. Kom dus langs in een van onze winkels en laat je inspireren!

Veelgestelde vragen

Hoe kies je een nieuwe bank?

Een nieuwe bank kies je door goed na te gaan hoe groot jouw bank mag zijn, wat deze mag kosten en naar wat voor model en materiaal je precies op zoek bent. Neem een kijkje in onze collectie en laat je inspireren. Wil je het echt goed aanpakken? Maak dan een moodboard met banken die jij mooi vindt, meet je kamer op en plan een gratis adviesgesprek in een van onze winkels. Dan kunnen onze deskundige adviseurs je zo goed mogelijk helpen.

Wat kost een nieuwe bank?

Een nieuwe bank kost tussen de €799 en €4500 euro. Hoeveel jouw nieuwe bank precies kost is afhankelijk van de grootte van de bank, het type materiaal en het merk.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bank?

Bij het kopen van een bank is het verstandig te letten naar wat voor zitcomfort je precies op zoek bent. Ben je juist op zoek naar een actieve zit (een wat hardere en rechte bank) of een loungebank (zachter)? Ook is het goed om te kijken naar wat voor type bekleding je op zoek bent. Tot slot is het goed om te kijken welke opstelling het beste past bij jouw ruimte.