• Zomer sale - tot 70% korting!
  • Ontdek onze nieuwe slaapcollectie!
Nieuwe eetkamertafel kopen

Eettafel kopen? Hier moet je op letten

Een eettafel kopen: een hele klus. Waar begin je met een nieuwe eettafel uitzoeken? Wij helpen je met inspiratie en ideeën voor een nieuwe eettafel. Denk hierbij aan: Welke materialen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen? Welke tafel past bij welke woonstijl? Wat voor eettafels zijn er precies? En daarnaast is het prijskaartje natuurlijk ook altijd een goed uitgangspunt. Er komt veel kijken bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel: daar helpen we je graag bij.

Wat voor eettafels zijn er?

Eettafels zijn er in veel verschillende formaten. Als jij vaak samenkomt met een groot gezelschap, is het aan te raden om een grote eettafel te kiezen. Bijvoorbeeld een eettafel van 2 meter lang. In dit geval is ook een ronde eettafel een geweldige keuze: aan een ronde eettafel kun je altijd iedereen aankijken en daarom is het de perfecte tafel als je houdt van gezelligheid.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Eettafels zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals staal, kunststof en hout. Met name houten eettafels genieten vaak de voorkeur, omdat hout een rustgevende en natuurlijke uitstraling geeft en dit bovendien een duurzaam materiaal is. Houten eettafels geven een rustieke beleving aan elke ruimte. Waar je ook voor kiest: bedenk dat je een eettafel elke dag gebruikt. Het is dan ook fijn om een weloverwogen keuze te maken voor het materiaal van jouw nieuwe eettafel.

Welke stijl past bij mij?

Smaken verschillen: het is daarom goed om je te oriënteren en te bepalen van welke woonstijl jij precies blij wordt. Anno 2022 zijn de industriële en moderne woonstijl niet weg te denken uit de woonwereld. De industriële woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals hout, staal en beton. Dit geeft een stoere en natuurlijke uitstraling aan een ruimte. De moderne woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke elementen en gladde materialen zoals glas, kunststof en metaal. In een moderne woonstijl zie je het liefst geen tierlantijntjes. Bij elke woonstijl past een verschillende tafel: in een industriële woonstijl zie je bijvoorbeeld makkelijk een houten eettafel, in een moderne woonstijl zie je een glazen of kunststof tafel sneller terug.

Waar komt de eettafel te staan?

Verschillende plekken in de woon- of eetkamer of keuken hebben verschillende eettafels nodig. Is de eettafel voor een zithoek? Of juist als een eyecatcher in de woonkamer? Voor beide gevallen kun je een andere keuze maken. Als de eettafel een prominente plaats krijgt in het midden van jouw kamer, kun je hier voor een opvallende eettafel kiezen. Bijvoorbeeld met een bijzondere poot. Als jouw eettafel in de keuken komt te staan, wil je misschien wel een ronde eettafel kiezen zodat deze beter past.

Welke eettafel past bij jou? Maak je eigen moodboard!

Als een-na-laatste tip adviseren we je om beelden te verzamelen van eettafels die je aantrekkelijk en mooi vindt. Zo kom je voorbereid naar de winkel. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een interieuradvies en neem je moodboard mee. Zo weten onze adviseurs beter wat jouw smaak is en kunnen ze je het beste helpen bij het maken van de keuze voor jouw nieuwe eettafel.

Eerst even uitproberen?

Heb je inspiratie opgedaan voor jouw nieuwe eettafel? Je bent van harte welkom om inspiratie op te doen in één van de winkels van Sanders Wonen. Kom dus langs in een van onze winkels en laat je inspireren!

Veelgestelde vragen

Hoe kies je een nieuwe eettafel?

Een nieuwe bank kies je door goed na te gaan hoe groot jouw eettafel mag zijn, wat deze mag kosten en naar wat voor model en materiaal je precies op zoek bent. Neem een kijkje in onze collectie en laat je inspireren. Wil je het echt goed aanpakken? Maak dan een moodboard met eettafels die jij mooi vindt, meet je kamer op en plan een gratis adviesgesprek in een van onze winkels. Dan kunnen onze deskundige adviseurs je zo goed mogelijk helpen.

Wat kost een nieuwe eettafel?

Een nieuwe eettafel kost gemiddeld tussen de €649 en €2300 euro. Hoeveel jouw nieuwe eettafel precies kost is afhankelijk van de grootte van de tafel, het type materiaal en het merk.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een eettafel?

De ruimte die je nodig hebt voor een eettafel is afhankelijk van de tafel zelf, de stoelen die je er om heen plaatste en de indeling van de ruimte. Neem dit allemaal mee bij het bepalen van de ruimte die je nodig hebt voor jouw eettafel.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een eettafel?

Bij het kopen van een eettafel is het verstandig te letten op welke stijl bij je past, hoe groot de tafel mag zijn en welk materiaal je graag terugziet in jouw kamer. Ook is het handig om vooraf je budget te bepalen.