• Zomer sale - tot 70% korting!
  • Ontdek onze nieuwe slaapcollectie!
Houten dressoir

Het juiste dressoir kiezen: zo doe je dat

Een dressoir is naast een stijlvol meubel in jouw woonkamer, hal of slaapkamer ook ideaal om spullen in op te bergen. Een dressoir is vaak een aanwezig meubel en daarom is het fijn als deze goed aansluit op jouw woonstijl en wensen. Denk bijvoorbeeld aan een dressoir met metalen grepen bij een industriële stijl, of een dressoir met een minimalistische vormgeving passend bij een moderne stijl. Weet je niet welk dressoir je moet kiezen? In deze blog lees je al onze tips! 

Bepaal de ruimte en het doel voor het dressoir

Het is belangrijk om te bepalen waar je het dressoir wilt gaan plaatsen en welk doel de kast heeft. Zoek je bijvoorbeeld naar een groot dressoir in de woonkamer waarin je accessoires, kussens en losse spullen kunt opslaan? Of zoek je naar een klein dressoir kast in de hal als decoratief element? Een groot dressoir heeft een gemiddelde afmeting van 180 centimeter breed, een klein dressoir van 120 centimeter. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je kiezen voor een groot en massief dressoir, of voor een subtiele kast die niet al te veel ruimte inneemt. Kies voor een zwevend dressoir om de ruimte optisch te vergroten.

Kies je voor een dressoir met deuren, lades en/of open vakken?

De meeste dressoirs hebben een aantal lades of deuren zodat je voldoende spullen in het dressoir kunt opbergen. Naast gesloten deuren en lades kun je ook kiezen voor een dressoirkast met een aantal open vakken. Hierdoor oogt het dressoir ruimtelijker en kun je in het open vak decoratieve elementen toevoegen. Neem andere kasten die in de ruimte staan, zoals een tv-meubel of wandkast, ook mee in overweging. Wanneer je al veel gesloten kasten in de ruimte hebt staan, kun je kiezen voor een dressoir met veel open vlakken. Hierdoor blijft het geheel ruimtelijk aanvoelen in jouw woonkamer. 

Selecteer het gewenste materiaal en kleur

Een stijlvol dressoir dat aansluit op jouw interieur en stijl, kan de ruimte mooi complementeren. Denk bijvoorbeeld aan een stoer dressoir van eikenhout met metalen grepen en open vlakken; dit complementeert een industriële inrichting. Wanneer je liever kiest voor een subtiel en modern dressoir passend bij een design inrichting, kun je kiezen voor een gesloten witte kast met een glanzende afwerking. Wanneer je van een landelijke stijl houdt is een massief dressoir van mangohout een echte blikvanger.

Maak de look compleet met accessoires

De bovenkant van het dressoir leent zich perfect voor decoratie. Hierop kun je spullen neerzetten die gezien en bewonderd mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle lamp voor een sfeervol accent, een vaas met bloemen of een mooi fotoboek. Ook op een klein dressoir kun je decoratieve elementen neerzetten. Zo is het dressoir niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol en decoratief element in jouw huis. 

Laat je inspireren én informeren in onze winkels 

Kom langs in een van onze woonwinkels en laat je inspireren door alle verschillende soorten dressoirs. Bekijk hoe de dressoirs in verschillende opstellingen en stijlen een ander effect geven aan de ruimte. Liever persoonlijk advies? Maak dan snel een afspraak!

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kopen van een dressoir?

Wanneer je een dressoir gaat kopen is het belangrijk om goed te letten op jouw wensen en voorkeuren. Begin met het kiezen waar je het dressoir wilt plaatsen. Vervolgens kun je besluiten of je een groot of klein dressoir wilt en of je voorkeur geeft aan open of gesloten vakken. Als laatste kun je kijken naar de vormgeving, het materiaal en de kleur van het dressoir zodat deze perfect aansluit op de rest van het interieur. 

Waar gebruik je een dressoir voor?

Een dressoir is ideaal om spullen in op te bergen, denk bijvoorbeeld aan tafellakens en servies of spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben. Naast een plek om spullen in op te bergen is een dressoir ook een decoratief en stijlvol element in de ruimte.

Hoe groot moet een dressoir zijn?

De afmetingen van het dressoir zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte. Een klein dressoir is gemiddeld 120 centimeter breed, een groot dressoir 180 centimeter. Wanneer je zoekt naar een statement piece met veel opslagruimte kun je het beste kiezen voor een groot dressoir. Wanneer je een kleine ruimte hebt en zoekt naar een subtiel element is een klein dressoir de beste keuze.

Waar plaats ik een dressoir?

Een dressoir is een meubel dat je vaak in de woonkamer ziet staan. Maar ook in de keuken, hal of woonkamer kun je een dressoir plaatsen. Afhankelijk van jouw wensen en woonruimte kun je het dressoir op elke gewenste plek plaatsen.